Vivit vitaliteitscoach - ondersteunt vrouwen bij chronische klachten en stress

Versla jouw reus met Gods persoonlijke instructies!

Versla jouw reus met Gods persoonlijke instructies!

Kopie van headerfoto (7)

Overwin jouw problemen, zoals David Goliath versloeg!


Wanneer je te maken hebt met problemen in je leven is de eerste stap om je problemen te overwinnen het veranderen van je perspectief.

Zie je jouw probleem als een de grote reus?  Veel groter en sterker dan jij? Met een machtig wapen en sterke bescherming waardoor jij geen schijn van kans maakt?

Of bekijk je de situatie vanuit Gods gezichtspunt?
Als je dat laatste doet dan zal je precies weten wat je moet doen. Want dan kan God jou specifieke instructies geven om te overwinnen.

David werd eerst door Saul in een wapenrusting gehesen, maar David kon zich daarin niet goed bewegen.
Hij koos ervoor om te gaan vechten op een manier waar God hem al in getraind had in die jaren ervoor. Het vocht met zijn slinger en 5 keien. Dat paste bij hem, daar was hij goed in.

Hij ging de aanval aan, samen met God die met hem was, en overwon. Ogenschijnlijk met een kansloos wapen, maar David wist dat hij ook een geheim wapen had; hij kwam in de naam van Heere van de hemelse legers!

Wanneer je God zoekt in jouw moeilijke situatie kan Hij jou ook heel specifieke instructies geven om te overwinnen.
Hij kan jou laten zien hoe Hij jou de jaren ervoor al zorgvuldig stap voor stap heeft voorbereid. Hij heeft je in andere moeilijke situaties die je meemaakte al getraind, net als David als vocht tegen leeuwen en beren tijdens het hoeden van zijn schapen.
Jij hebt je eigen unieke talenten en ook vaardigheden ontwikkeld die je hiervoor mag gebruiken. En ook jij mag gaan in de naam van de Heere van de hemelse legers.

Hoe jij jou probleem mag aanpakken is dus heel persoonlijk. Laat God je daarin leiden, vraag Hem heel specifiek wat je mag doen. Zodat jij ook jouw slinger en stenen oppakt in plaats van wapens te pakken die meer voor de hand liggen, maar die God niet voor jou bedoeld heeft.

 

Maar ik versta Gods stem niet!

God is een persoonlijk God en ook vandaag de dag nog wil Hij heel persoonlijk tot je spreken om jou stap voor stap tot die overwinning te brengen.

Wat ik veel hoor is dat mensen Gods stem niet kunnen verstaan. Misschien denk jij dat nu ook wel. Maar Jezus zegt, dat wanneer je Zijn volgeling bent, je Zijn stem hoort. Jij dus ook!

Mijn schapen horen Mijn stem en ik ken ze en zij volgen Mij. Johannes 10:27

 

Hoe kan het dan dat je Zijn stem niet verstaat?

Hierin is rust en veiligheid een belangrijke sleutel.
Wist je dat wanneer je geen en rust en veiligheid ervaart in je zenuwstelsel de relatiecircuits in je brein ‘uitstaan’?
Dit herken je vast weleens in contact met andere mensen. Wanneer je haast hebt, stress hebt, je ontzettend zorgen maakt, veel piekert of angstig bent, dan is het moeilijk om open te staan voor echt contact en verbinding met anderen. 

Je hebt dan namelijk de vecht-vluchtmodus van het zenuwstelsel (het sympathische deel van je zenuwstelsel) geactiveerd. Jouw focus is dan dus, heel logisch eigenlijk, helemaal gericht op het gevaar of je probleem.

En dat is ook meteen de reden waarom je dan zo vaak in een kringetje gaat denken.
Je blijft piekeren en met je gedachten proberen om alles onder controle te houden. Je mist het bredere perspectief om in oplossingen te kunnen denken. Dat doet het vecht-vlucht deel van je zenuwstelsel, dat geeft die smalle blik.
Het is dus belangrijk om daaruit te komen.

 

 

Schakel de relatiecircuits van je brein in

Om je breincircuits te activeren die nodig zijn voor relatie met anderen is het nodig om de rust en herstel modus van het zenuwstelsel (je parasympatische zenuwstelsel) te activeren. Omdat dit ook de staat is van je zenuwstelsel waarin je veiligheid kan ervaren noem ik dit ook wel je ‘veilige modus’.
Het mooie van deze stand van je zenuwstelsel is dat je niet alleen meer rust ervaart en beter in contact kan komen anderen maar dat je zelf ook weer een breder perspectief krijgt.
De smalle focus op het probleem verbreedt namelijk, er worden letterlijk weer breindelen goed ingeschakeld waarmee je logisch kunt nadenken en creatieve oplossingen kunt bedenken.

In je contact met God is het eigenlijk niet anders. Ook hiervoor is het belangrijk om de relatiecircuits van je brein te activeren door de rust stand van het zenuwstelsel, de parasympaticus, in te schakelen. Dan is diepe verbinding weer mogelijk.

Ook Jezus zocht de rust en stilte op om met Zijn Vader te praten. Volg daarom Zijn voorbeeld.

 

Rust is een uitdaging in onze stressvolle maatschappij.

In deze tijd kan tot rust komen een enorme uitdaging zijn. En zeker waanneer je lange tijd veel stress ervaren hebt of daar nog middenin zit.
Dan zijn je brein en zenuwstelsel namelijk zo goed getraind om in de vecht-vlucht stand te opereren (een beetje te goed eigenlijk), dat je nog maar moeilijk terug kan schakelen naar de veilige rust-en-herstel stand van je zenuwstel. Het zit als het ware wat vast en mist flexibiliteit.
En dan kan het inderdaad zijn dat je Gods stem maar heel moeilijk of niet kan verstaan, want de relatiecircuits zijn uitgeschakeld in de overleefstand die hoort bij vechten en vluchten.
Dat contact met God maken dan moeilijk is, is neurologisch goed te verklaren dus.

 


De oplossing ligt het weer flexibel trainen van je zenuwstelsel.

Je kan je zenuwstelsel weer leren om in de veilige stand te komen. Ik ontwikkelde daar een ademtraining voor.
Met ademhaling kan je namelijk je zenuwstelsel sturen. Door dagelijks te trainen met specifieke oefeningen wordt je zenuwstelsel weer flexibel en kan het weer makkelijk schakelen van de vecht-vlucht-stand naar de rust-en-herstel-stand.

Zo zet je je relatiecircuits weer aan en komt er weer ruimte om je af te kunnen stemmen op God en om Zijn stem te verstaan.

 

Rust en veiligheid is essentieel om de relatiecircuits in je brein aan te zetten. Dit is ook een voorwaarde voor je relatie met God. Voel jij je veilig? En voel jij je ook veilig bij God?

 

Bonus oefening om Gods liefde te ervaren.

Om jou nog beter te helpen om Gods stem te verstaan ontvang je vanaf nu ook de bonus oefening ‘De Goede Herder’ bij de training.
Deze korte en eenvoudige oefening kan je invoegen in je dagelijkse ademtraining in de app die bij de training hoort en helpt jou om de liefde van God in je leven meer en meer te gaan ervaren, je relatie met Hem te versterken en Zijn stem beter te verstaan.

Vooral dat ervaren van die liefde is belangrijk. Gods liefde is namelijk het beste medicijn tegen angst. Angst weerhoudt je lichaam om echt veiligheid te ervaren en juist die diepe veiligheid is wat je lichaam en je ziel nodig hebben om tot rust te komen en te herstellen zodat jij helemaal tot bloei kan komen.
De Bijbel beschrijft heel mooi hoe Gods liefde je terugbrengt naar veiligheid:

‘’In de liefde is geen plaats voor angst. Integendeel, de volmaakte liefde verdrijft de angst. Angst houdt altijd verband met straf. Wie nog angst kent, kent de volmaakte liefde nog niet.’’

1 Johannes 4:18

Wil jij ook jouw zenuwstelsel trainen zodat je je relatiecircuits weer kan inschakelen om meer van God ontvangen? Zodat je vanuit Zijn perspectief naar jou problemen kan kijken en zelf ook beter in oplossingen kunt denken in plaats van problemen.
Om samen met God jouw Goliath te gaan verslaan?

 

Klik dan hier voor meer informatie over de training ‘Meer veerkracht, minder stress met ademhaling’.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare